Laurierkwartier: stads, ruim én groen

Laurierkwartier ligt in Hoge Weide, een nieuwe buurt in het populaire Leidsche Rijn.  Hier woon je tussen parken, op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de gezellige binnenstad van Utrecht.  

Leidsche Rijn heeft een stads aanbod van winkels, cultuur en goede restaurants, maar ook ruimte om te spelen, te groeien, te sporten, te leven. En verrassend veel leuke plekken voor jong en oud!

Goed bereikbaar

Goed bereikbaar

Je kunt vanuit Leidsche Rijn echt alle kanten op. Laurierkwartier ligt vlak bij het NS-station Utrecht Leidsche Rijn en het busstation. Via de Stadsbaan zit je binnen 5 minuten op de A2 richting Amsterdam of Den Bosch of op de A12 richting Den Haag of Arnhem. En via de Gele Brug of de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal fiets je in no time naar het centrum van Utrecht.

Leidsche Rijn Centrum

Leidsche Rijn Centrum

Vanuit het niets is in een paar jaar tijd een compleet nieuw stadscentrum gebouwd, waar je kunt winkelen en uitgaan. Je vindt er echt alles wat je nodig hebt. Van een Jumbo Foodmarkt van maar liefst 5.600 m2, grote (inter)nationale ketens, unieke winkels van lokale ondernemers en gezellige horeca tot voorzieningen als banken, kappers, een bibliotheek, een wijkbureau en een gezondheidscentrum. En dat dus allemaal op loopafstand van Laurierkwartier!

Groen

Groen

Hoge Weide ligt tussen park de Hoge Weide en het Willem-Alexanderpark. In dat laatste park wandel je op het dak van de tunnel van de A2 en kun je een mooi rondje lopen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Met de fiets ben je zo in het indrukwekkend grote Máximapark en op Landgoed Haarzuilens van Natuurmonumenten. In al deze parken is volop ruimte voor ontmoeting, (kleinschalige) evenementen, sport en spel.

 

Jouw fijne stek