FAQ

Algemeen

Allereerst schrijf je je in om interesse voor de gewenste woning kenbaar maken. Vervolgens leiden wij je door de inschrijfmodule en blijkt daaruit welke stappen je moet volgen, zoals het uploaden van relevante documenten. 

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.
Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Het is niet mogelijk huursubsidie aan te vragen voor deze midden- en vrije sector huurwoningen.

De woningen in Laurierkwartier liggen aan een prachtige binnentuin die écht een verlengstuk van jouw woning is! Naast de huurprijs betaal je in Laurierkwartier ook servicekosten (appartement en eengezinswoning) voor het onderhoud en schoonhouden van de binnentuin. Ook zitten er servicekosten verbonden aan de parkeerplaats.

Naast de huurprijs heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water en elektra. Ook zijn er kosten verbonden aan de huur van een parkeerplaats.

Wanneer een van de hoofdbewoners een tijdelijk contract heeft, is het noodzakelijk 2 maanden borg te betalen om risico’s op te vangen. Voor ZZP’ers dient er ook een borg van 2 maanden betaald te worden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De waarborgsom krijg je terug wanneer conform afspraak en zonder huurachterstand de woning wordt opgeleverd bij einde van de huurperiode.

 Ja, het is mogelijk om bij een middenhuurwoning voorrang te krijgen als je een sociale huurwoning achterlaat. Hiervoor moet je wel een verhuurdersverklaring opvragen en uploaden.

Inschrijven en documenten uploaden

Het inschrijven verloopt volledig digitaal via jouw account op onze website. Hieronder lees je welke stappen je moet doorlopen zodra de verhuur is gestart. Wanneer de verhuur start is op dit moment nog niet bekend. Houd daarvoor de nieuwsbrief in de gaten. 

Stap 1: Ga op onze website naar je eigen account omgeving en login in met jouw inloggegevens
Stap 2: Klik op ‘Online inschrijven’ in het menu links
Stap 3: Vul alle gevraagde gegevens in en upload de gevraagde documenten. Het is mogelijk om het inschrijfformulier tussentijds op te slaan en later in te sturen. 
Stap 4: Onderteken het formulier en klik op verzenden. Let op: pas na ondertekening is de inschrijving ontvangen. 
Stap 5: Je hoort binnen twee weken of je een woning hebt toegewezen en welke aanvullende informatie we van je nodig hebben.

In Laurierkwartier vind je een aantal middenhuurwoningen. Een middenhuurwoning is een huurwoning met een huurprijs tussen € 737,14 en €991,55 per maand, exclusief parkeerplaats. Om in Utrecht een middenhuurwoning definitief toegewezen te krijgen, moet je een huisvestingsvergunning aanvragen bij Het Vierde Huis. Hiermee wordt getoetst of je in aanmerking komt voor een middenhuurwoning. Het aanvraagformulier voor de middenhuurwoning is te downloaden op onze website, onder downloads en vind je terug onder de documenten in jouw accountomgeving. Je ontvangt normaliter binnen 8 dagen reactie op jouw aanvraag. Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je hiervan schriftelijk bevestiging. Deze bevestiging moet je in jouw account uploaden zodat we verder kunnen met de definitieve toewijzing van de woning.

Om jouw inschrijving compleet te maken, vragen we de volgende documenten; 

 • Een Inkomensverklaring van de Belastingdienst (gratis te downloaden) en een een verklaring arbeidsverleden UWV (gratis te downloaden)
 • In het geval van een middenhuurwoning heb je ook een huisvestingsvergunning van Het Vierde Huis nodig. Hiermee wordt getoetst of je in aanmerking komt voor een middenhuurwoning. Het aanvraagformulier voor de middenhuurwoning is te downloaden op onze website, onder downloads en vind je terug onder de documenten in jouw accountomgeving. Je ontvangt normaliter binnen 8 dagen reactie op jouw aanvraag. Zodra de aanvraag is goedgekeurd ontvang je hiervan schriftelijk bevestiging. Deze bevestiging moet je in jouw account uploaden zodat we verder kunnen met de definitieve toewijzing van de woning.

Na (voorlopige) toewijzing;

 • Uittreksel basisregistratie personen bij de Gemeente waar je momenteel ingeschreven staat
 • Een recente werkgeversverklaring (indien van toepassing)
 • 3 recente loonstroken (indien van toepassing)
 • 3 bankafschriften met de meest recente loonstortingen (indien van toepassing)
 • Uittreksel BKR (via www.bkr.nl)
 • Een kopie partneralimentatie / echtscheidingsconvenant (indien van toepassing)
 • Een recente verhuurdersverklaring of hypotheekhoudersverklaring
 • Een huisvestigingsvergunning (alleen van toepassing bij middenhuurwoningen)
 • Een verblijfsvergunning (indien van toepassing)

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Na het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te worden overgemaakt via een iDeal betaalverzoek. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, voor bepaalde tijd in loondienst bent of in het geval van afwijkende situaties.

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van jouw gegevens kunnen wij je sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kun je alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we je ook graag persoonlijk te woord en helpen wij je, zowel digitaal als persoonlijk.

We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Bij het uploaden van de documenten moet je er zelf aan denken dat je op alle documenten 'KOPIE plus d.d. [huidige datum] t.b.v. huurwoningen Laurierkwartier' vermeld. Haal tevens jouw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.). We vragen alleen documenten op die in jouw werk- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF. Het aanleveren van documenten via e-mail of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Huurvoorwaarden en inkomensvereisten

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomenscriteria opgesteld. De inkomensciteria zijn in het mapje documenten aan jouw online dossier toegevoegd.

Je huurt voor minimaal één jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand.

De huurder(s) vermeld op de huurovereenkomst en tevens geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van de gemeente waar de woning staat mogen in de woning wonen. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van de huurovereenkosmt en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wij verhuren geen studentenwoningen, tenzij je voldoet aan de inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomenscriteria voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd. Aan ondernemers wordt bij het sluiten van de huurovereenkomst een waarborgsom van 3 maanden kale huur gevraagd. De waarborgsom wordt gelijk na het sluiten van de huurovereenkomst, tezamen met de eerste maand huur, middels een iDealverzoek betaald.

Ga uit van jouw maandinkomen x 12 en tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand bij op.

Upload de werkgeversverklaring/bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van jouw inkomen. Voldoet dit inkomen nog niet aan onze inkomstenvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm andere loonstroken.

Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 5% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Naast het eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Nee, het is niet toegestaan om een woning te huren met garantstelling van iemand die niet woonachtig is in de woning en waarmee je geen duurzame huishouding voert.

Verhuurprocedure

Je bent vast nieuwsgierig hoe de woningen er in Laurierkwartier uit komen te zien. De 11 woningen uit fase 1 worden al in juli opgeleverd. Het is dus niet mogelijk om de woning voortijdig te bezichtigen, maar je kunt wel binnen 2 maanden verhuizen naar jouw nieuwe plek! 

Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, vind je op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Na de eerste toewijzing kun je een woning huren.

Als het inschrijftermijn verlopen is wordt er gewerkt met een matchingsmodule die random kandidaten op één van de voorkeurswoningen selecteert. Er zijn geen voorrangsposities mogelijk.

Nee, je kunt geen optie nemen. Je krijgt van ons een optie op een woning aangeboden. Dit gebeurt via e-mail nadat je jouw inschrijving hebt voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens jouw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan hopen we dat we je een huurovereenkomst voor een woning van één van jouw voorkeuren kunnen aanbieden.

Wij proberen om binnen twee weken na de voltooiing van de inschrijving te laten weten of we een woning aan je kunnen toewijzen.

De woningen in Laurierkwartier hebben iedere een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het dek van de binnentuin. Voor deze parkeerplaats moet je maandelijks, bovenop de huur, een vast bedrag betalen. 

Let op: zodra de woningen uit fase 1 zijn opgeleverd is de binnentuin en parkeergarage nog niet gereed. Deze zijn pas gereed als het hele plan opgeleverd wordt.

Indien je een woning hebt toegewezen gekregen, maar nog geen huurovereenkomst hebt getekend dan kun je de toegewezen woning alsnog afwijzen. Heb je echter de de huurovereenkomst getekend dan kun je niet meer kosteloos de woning annuleren en verzoeken wij contact op te nemen met de verhuurmakelaar.

De 11 woningen uit fase 1 worden in juli opgeleverd. De oplevering van de overige woningen uit fase 2 staat gepland voor eind 2021 / begin 2022.

Woning

Nee, alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een luxe badkamer.

De badkamer heeft een luxe afwerking met een wastafel, spiegel met led-verlichting, douche en zwevend toilet. In sommige woningen is een dubbele wastafel en/of een bad aanwezig.

De woningen hebben een luxe afgewerkte keuken met alle benodigde inbouwapparatuur van ATAG:

- Combimagnetron
- Inductiekookplaat
- Koel-vriescombinatie
- Afzuigkap
- Vaatwasser

Meer informatie over de keuken vind je ook in de 'Keukenbrochure' onder 'Downloads'.

Nee, dat is helaas niet toegestaan.

Ja, in elke woning zijn er standaard rookmelders aanwezig.

Alle woningen zijn voorzien een warmte-terugwin-unit.

Alle appartementen beschikken over een videofooninstallatie.